Vad är Zumba?

Zumba är ett träningsprogram baserat på dans och skapat av dansare och koreograf Alberto ”Beto” Perez i Colombia under 1990-talet. Programmet kombinerar latinamerikansk musik och internationell musik med dans i ett försök att göra utövandet roligt. Zumbalektioner erbjuds genom licensierade instruktörer i mer än 60 000 fitnesscenter i 105 länder och har sju och en halv miljon deltagare.

Zumba är en dansbaserad träningsmetod som fokuserar sig på de latinska dansstegen, som exempel salsa och samba. Tillsammans med aerobicssteg bildar de en kombination som blir en dansworkout till latinsk musik. Zumba fitness i hollywood certifierar zumba-instruktörer i sex olika typer. Utbildas för tränare som t.ex. för barn, äldre, eller för att gå ner i vikt. Det är även möjligt att kontrollera om tränaren är certifierad på zumba.com.

Eftersom Zumba bygger på dans fungerar det oftast bäst att använda en danssko med plastsula, s.k. danssneaker. Träningsskor med gummisula ger för mycket fäste och kan därför ge upphov till knäskador.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.